Home   

Wat is een business coach en wat kost dat? Het no-nonsense antwoord lees je hier

Wat is een business coach en wat kost dat? Het no-nonsense antwoord lees je hier

 

It’s lonely at the top, jaja. Maar ook at the bottom! Waar je ook zit als ondernemer, het is er vaak eenzaam. En oké, misschien heb je wel een meelevende partner die je 100% steunt. Maar een business coach doet nog net iets meer dan luisteren en knuffelen. 😜

Wat kan zo’n business coach precies betekenen voor jou? Is business coaching wel iets voor jou? Zoja, welke coach kies je? En hoeveel mag dat kosten? Allemaal terechte vragen die door je hoofd schieten, nu je op het punt staat om écht next level te gaan met je bedrijf.

In dit blogartikel krijg je no-nonsense antwoord op jouw meest prangende vragen, beginnend bij de belangrijkste: What’s in it for you?

 

IN DIT ARTIKEL:

  • Wat doet een business coach voor jou?
  • Business coaching: heb je dat nu wel nodig?
  • Welke business coach kies je dan het best?
  • Enne… wat mag een business coach kosten?
  • Wat maakt Karina Urbina anders dan anders?


 

Business coaching: heb je dat nu wel nodig?

Ondernemers maken vaak de denkfout dat ze pas een business coach nodig hebben als de zaken niet meer goed gaan. “Ik verkoop steeds minder, hoe komt dat nu?” of “Corona, yaiks! Ik heb hulp nodig, nú!”

Da’s helaas vijgen na Pasen… Business coaching kan je ten eerste al goed gebruiken bij het prille begin. Zéker dan. Want zo maak je minder fouten, ben je beter gewapend tegen de toekomst en kom je sneller tot resultaten. Driedubbel gewonnen, dus!

Maar ook in het midden en op het einde van je professionele leven komt zo’n coach goed van pas. Want tja, heel logisch: jij en je business groeien en evolueren. Je ziet nieuwe uitdagingen en krijgt andere noden. Om de 3 jaar gooit een ambitieuze ondernemer zijn businessplan om.

Herkenbaar? 😊

Als je succesvol wil ondernemen en groeien, moet je continu je plan testen, evalueren, bijsturen en opnieuw testen. Zo’n ondernemerscoach helpt je bij die transformatie in denken en handelen. Blijf je consistent finetunen aan je business, dan komt die overvloed vanzelf. Beloofd.

Zelf volg ik ook regelmatig business coaching en trainingen, waarna ik die kennis ook echt implementeer. Vraagt dat effe veel van je tijd? Jazeker. Maar loont het ook? Absoluut!

 

 

Welke business coach kies je dan het best?

Ik weet het, er zijn er al zoveel… 😏 Maar ik garandeer je, we zijn allemaal uniek. Elke coach heeft zijn of haar expertise en eigenheid. Wie kies je dan het best? Ik heb een korte oefening voor jou…

Beantwoord voor jezelf deze drie vragen om meer helderheid te krijgen:

🤔 Wat heb je nodig in deze levensfase?

Probeer eens te verwoorden waar je het meest nood aan hebt op dit moment. Zoek je begeleiding op menselijk vlak, op kennisvlak of een combinatie van beide? Van elke business coach of training ga je wel iets opsteken, ben ik zeker van. Maar welke expertise helpt jou nu, in deze levensfase, het meest vooruit?

 

🤔 Met welke business coach voel je een klik?

Ten tweede: iedereen heeft zijn eigen persoonlijkheid en coachingstijl. Met welke coach voel jij een diepgaande klik? Met wie zit je op dezelfde golflengte qua waarden, levensvisie en lifestyle? Hoe voelt een gesprek met die coach? Mag je volledig jezelf zijn? Durf je je blootgeven? Dan zit je goed!

 

🤔 Wat wil je bereiken met business coaching?

Tot slot kan je voor jezelf ook eens opsommen wat je graag wil bereiken met zo’n coachingtraject. Dat mag specifiek zijn: jouw nieuwe aanbod uitdokteren, 20% meer omzet behalen, je agenda werkbaarder maken? Sowieso gaat het altijd om een transformatie, van je zijn én van je business. Kan je toekomstige business coach jou dat garanderen?


 

Enne… wat mag een business coach kosten?

Voelt money nu nog als een issue voor jou (wat ik zeker wel begrijp), beantwoord voor jezelf dan deze vragen:

  • Hoe belangrijk is je business voor jou op een schaal van 1 tot 10? Sta nog eens stil bij je WHY. Hoezeer brandt dat vuur in jou om je missie in de wereld te zetten? Geen oordeel hier!
  • Wat heb je er concreet voor over om te staan waar je wil geraken? Opnieuw: zonder te oordelen. Noteer voor jezelf hoeveel je wíl investeren in een business coaching traject, gesteld dat geld geen issue zou zijn.
  • Som op wat je wil dat een business coach jou bijbrengt. Wees zo specifiek mogelijk. Schrijf alles op wat je aan kennis en knowhow nu nog tekort komt om succesvol te ondernemen.

Lees opnieuw wat je zopas hebt genoteerd. Wat je hier zelf neerschrijft, helpt jou om de waarde van jouw coachingtraject beter in te schatten. Voel je tegelijk wat hier mogelijk is, als je in zee zou gaan met de geknipte ondernemerscoach?


Een góeie business coach kost geld, akkoord. Maar hij of zij kruipt dan ook écht mee onder je huid, zodat je je investering er dubbel en dik uithaalt.Vergeet niet: ondernemen is topsport!

Jouw coach zorgt ervoor dat je zorgeloos slaapt, goed eet en efficiënt werkt. Dat je álle knowhow meekrijgt om mentaal, fysiek en spiritueel sterk te staan.

Een góeie business coach kost geld, akkoord. Maar hij of zij kruipt dan ook écht mee onder je huid, zodat je je investering er dubbel en dik uithaalt.

O ja, en veel business coaches werken met overheidssubsidies, zoals de KMO-portefeuille. Maak hier slim gebruik van! Ook ik ben een KMOP-dienstverlener, trouwens. 😎

 


Cathy Tavernier - Optimazing

“Ik werkte keihard, maar de inkomsten kwamen niet. De kennis was er, maar ik zat in een sterk verzadigde markt. Het lukte me niet de juiste klanten te vinden. Er schortte iets, maar ik wist niet wat en er moest dringend cash binnenkomen…

Karina hielp me op weg met mijn businessmodellen, opschalingstechnieken en de juiste focus. Resultaat: in de eerste 5 maanden van het traject verdubbelde ik mijn omzet.

Karina was dé geschikte persoon om me te helpen. Ze laat je niet los. Ze gaat ervoor. Ze onderneemt ook vanuit het hart en is echt begaan met je. En we blijven groeien! Ik blijf haar eeuwig dankbaar!”


 

Wat maakt Karina Urbina anders dan anders?

Tja! Het zou gek zijn, mocht ik mezelf hier niet een heel klein beetje in the picture zetten. Toch? Wat maakt mij uniek als business coach? Drie redenen die ik graag nog effe toelicht:

 

1: Ik garandeer jouw doorbraak

Klanten die bij mij in de Sales VIP Seat belanden, hebben meestal al enkele trajecten gevolgd. Zij hebben een degelijke ondernemerskennis en passen die ook toe. En toch werkt het niet: “Karina, hoe kan dat nu?!”

Dan kijken we samen waar de gaten zitten. Want je doet het misschien wel juist, maar nog niet intens genoeg? Of het ontbreekt je toch nog aan cruciale sales & businesskennis? Of aan zelfvertrouwen om geloofwaardig te verkopen?

Ik garandeer je: onder mijn vleugels breek je wél door. Leer je opgedane kennis juist te implementeren. Blijf je volhouden tot je effectief resultaten ziet. Waarom? Omdat ik zo ben ingesteld. Ik wil dat je slaagt, voor minder gaan we niet.

 

2: Ik zie je, hoor je, voel je. Écht

Onlangs kreeg ik nog een supermooi compliment van een klant. Ze zei: “Karina, ik ben zelfs tot in Dubai een business coach achterna gereisd om zijn training te volgen. Maar jij, jij hebt écht die persoonlijke connectie met de mensen. Bij jou voel ik authenticiteit en betrokkenheid. Je voelt me supergoed aan.”

En dat klopt. Ik wil het ook niet anders. Bij een individueel traject waak ik er zelf over of wij wel op dezelfde golflengte zitten. Langs mijn kant wil ik óók dat die klik er is, net omdat ik me zo grondig verdiep in jou en je business.

Wist je dat ik ’s nachts soms wakker lig van m’n klanten? Niet omdat ik me zorgen maak, nee hoor. Maar omdat ik geniale oplossingen lig te bedenken voor hen. Ik kan het gewoon niet helpen! Tot grote spijt van m’n wederhelft... (Sorry, Pedro!) 🙈

 

3: Ik zorg dat je van binnenuit groeit

Ben ik resultaatgericht? Praktisch ingesteld? Vertrek ik van de naakte cijfers? JA! Maar ik kijk ook graag verder en bewandel evenzeer het spirituele pad met jou.

Jawel, jouw spiritueel welzijn krijgt óók aandacht in mijn business coaching. We vertrekken van jouw zielskern, van wie je diep vanbinnen bent. Daarin schuilt jouw missie, jouw reden van bestaan in dit Universum.

Van daaruit werken we dus (naast jouw zakelijke groei) ook aan jouw persoonlijke groei, jouw zelfontwikkeling. Wat mij betreft is een coachingtraject pas 100% geslaagd, als ik zie dat je van binnenuit bent getransformeerd.

 

💡 ZIN IN EEN ZELFTEST? 

Ondernemers komen bij mij terecht, omdat hun business niet goed meer draait. Ze lijken vast te zitten. Dan kijk ik eerst hoe het zit met hun zelfbeeld. Zin in een zelftest? Klik hier: Laag zelfbeeld? Test jezelf! 

 

Smaakt deze sales & business blog naar meer?

Kom dan een hele dag proeven op het 360° Sales Seminar (live). Dit bruisende event is bedoeld om het vuur onder jouw business stevig aan te wakkeren. En dat voor géén geld. Echt.

Voor slechts 97 euro werk jij een hele dag áán je business, samen met mij en een pak andere enthousiastelingen. Kom bijleren over: businessmodellen, social media, sales strategie, sales mindset en zelfvertrouwen, opschalingstechnieken, sales flows en e-mailmarketing.

Nog niet aangemeld? Zeker doen! Meer info onderaan deze pagina.

 

 

 

 

Ben je al aangemeld voor het 360° Sales Seminar?

Tijdens het ‘360° Sales Seminar’ maak je niet alleen kennis met mij, maar ook met al die andere ambitieuze ondernemers die dolgraag connecteren.

Ik deel een hele dag lang mijn persoonlijke kennis en expertise over ondernemen en verkopen met jou. En jij leert hoe je op een authentieke manier jóuw sales en business benadert vanuit een 360° perspectief.

Om beter, sneller en efficiënter te verkopen, online en offline. Tja, want da’s toch de bedoeling.

Ben je erbij?

Premium-ticket aan € 97

Geef me meer info

De Sales & Business Optimalisatiedag

Tijdens deze online workshop duiken we met een gelijkgestemde groep ondernemers een hele dag lang in de wondere wereld van verkopen en groeien met je business. Wat is sales precies en wat is jouw eigen salescontext? Aan de hand van mijn werkboek en jullie eigen cases, ontrafelen we het salesgesprek en de customer journey.

Standaardticket € 97

Geef me meer info

 

Ready for some serious action?

Hieronder vind je een overzicht van alle activiteiten die ik organiseer.

Bruisende seminars, energieke webinars, leerrijke masterminds, special events en zoveel meer.

Speciaal voor jou! En voor al wie klaar is om zijn business te boosten.

See you there!

Naar de agenda

Wie is Karina Urbina?

Dé #1 autoriteit op het vlak van business & sales.

Als sales & business coach help ik gedreven ondernemers (zoals jij dus) hun business neer te zetten op een authentieke manier, vanuit hun hart en dichtbij hun ziel. Zodat je commerciële impact maakt en innerlijke rust ervaart. Hoe? Door je beter, sneller en efficiënter te leren verkopen, zowel online als offline.

Dat was mijn sales pitch, juist. 😉 Daarmee stel ik mezelf kort en krachtig voor, overal waar ik kom. En mijn missie? De dieperliggende reden waarom ik ondernemer ben geworden?

Ik wil jou helpen een business uit te bouwen die 100% past bij je persoonlijkheid, zodat je moeiteloos verkoopt en binnen de kortste keren financieel vrij bent om zelf jouw missie te verwezenlijken.

Kortom, ik wil jouw leven oprecht succesvol maken. En daarvoor gooi ik al mijn expertise op vlak van sales & business in de strijd voor jou.

Blijf op de hoogte

Wil je tips & tricks om beter, sneller en efficiënter te verkopen?

SCHRIJF MIJ IN