Wie slaagt er eerst? De kracht van mentale sterkte!

 

Wie slaagt er eerst? De kracht van mentale sterkte!


 

Een waargebeurd verhaal; Karina’s verhaal:

Ik was begin de 20 en studeerde aan de universiteit in Brussel. Als de les vroeg gedaan was, ging ik vaak naar het centrum om te gaan winkelen.

Tijdens één van deze uitstapjes zag ik in de verte een groep van een tiental jongemannen met een hoog testosterongehalte die héél stoer stonden te doen.

Ik, jonge vrouw op hakken en met een handtas, keek snel of er een manier was om de straat waarin ze stonden, te vermijden.

Ik had 4 opties.

Optie 1: ofwel wandelde ik door de bewuste straat die zij versperden. Maar dan wist ik zeker dat ze allerlei zaken zouden roepen of me misschien zelfs zouden lastigvallen.

Optie 2: ofwel wandelde ik door de bewuste straat en maakte ik me heel klein, discreet en hopelijk onzichtbaar, zodat ik ‘onopgemerkt’ het groepje voorbij kon lopen.

Optie 3: ik nam een zijstraat, maar dat betekende dat ik een hele omweg zou moeten doen én dan nog op hakken. En daarvoor deden mijn voeten te pijn.

Optie 4: ik keerde terug, maar dan kon ik niet gaan winkelen …

Uiteindelijk besloot ik om voor optie 1 te kiezen. Ik besloot om toch de weg te nemen waar dat groepje stond met (toch nog maar even herhalen) 10 jonge kerels met een hoog testosterongehalte die héél stoer stonden te doen.

Ik greep mijn handtas stevig vast, herinnerde mezelf eraan dat ik judo had gedaan, zocht naar al het zelfvertrouwen dat ik maar kon vinden en stond klaar voor het gevecht! Oké, wie slaat er eerst toe, want ik sta klaar! Kom maar op!

Met een stevige tred en extreem zelfverzekerde blik (zelfs met een tikkeltje arrogantie) liep ik hun richting uit en stapte dwars door het groepje met een blik van ‘uit de weg, want IK, Karina Urbina, moet hier door en niemand houdt me tegen!’ Tot mijn grote verbazing gingen die gasten mooi opzij en zeiden ze niets, helemaal niets …

Enkele staten verder stopte ik. Ik had een fantastisch gevoel! Ik voelde me sterk, onoverwinnelijk en krachtig. Nu was IK stoer!

De moraal van dit verhaal:

Ik had verschillende opties, de ene al wat veiliger dan de andere en toch vond ik de kracht in mezelf om voor de meest risicovolle optie te kiezen. Mijn mentale kracht was toen zo groot, dat ze zichtbaar was in mijn handelingen, in mijn algemene attitude. Ze profileerde zich in een fysieke kracht!

Ik zal nooit écht weten of het inderdaad aan die kracht lag, maar toch ben ik er ergens van overtuigd dat het groepje deze mentale en fysieke kracht heeft ‘gezien’, ‘geroken’ en ‘gevoeld’, waardoor ze me niet hebben lastiggevallen. Ik heb dankzij mijn mentale kracht mijn ruimte opgeëist!

En dat is wat iedere persoon, iedere ondernemer moet doen!

Onthoud deze 6 tips over mentale kracht:

  1. Twijfel nooit aan jezelf
  2. Laat je nooit intimideren door anderen
  3. Wees niet bang om te falen
  4. Zoek naar jouw innerlijke energie en mentale kracht
  5. Transformeer deze energie tot een fysieke, zichtbare kracht
  6. Jij bepaalt en geeft richting aan het resultaat

 

Mocht je weer eens twijfelen aan jouw persoon of jouw ondernemerschap: denk dan aan deze woorden van Oprah: “Whatever you fear most has no power. It is your fear that has the power.”

 

Nu is het aan jou. Hoe verhoog jij jouw mentale sterkte? Heb jij tips? Laat het weten in deze community.

 


Vragen en reacties


VOLG MIJ OP YOUTUBE

Blijf op de hoogte

Wil je tips & tricks om beter, sneller en efficiënter te verkopen?

SCHRIJF JE HIER IN

Gratis toegang online cursus: Omgaan met bezwaren

En ontvang elke week praktische tips om beter, sneller en efficiënter te verkopen.

SCHRIJF MIJ IN
}
  •  

Blijf op de hoogte

Wil je tips & tricks om beter, sneller en efficiënter te verkopen?

SCHRIJF MIJ IN
Close

50% Voltooid

Laat even weten wie je bent en ik stuur je mijn tips & tricks om beter, sneller en efficiënter te verkopen.

~ Karina Urbina ~