To blog or not to blog, that’s the question!

 

To blog or not to blog, that’s the question!


 

Had je me een paar jaar geleden gevraagd “wat is een blog?” dan had ik uiteraard zeer spontaan gezegd: “een blog is een … pfff…euh…euh…..” en dan had ik waarschijnlijk iets gezegd dat er hopelijk niet ver naast zat.
Maar vandaag kan ik zonder schroom zeggen wat een blog is én vooral welk effect een blog kan hebben op jouw online visibiliteit & vooral op jouw Business.

 

Wat is nu een blog?

Een blog (of een weblog) is een zéér efficiënt communicatiemiddel op een website om kennis te delen, te inspireren, te motiveren, te informeren en vooral om interactie te stimuleren bij de lezers.

 

En wat als een klant mij vraagt: moet ik bloggen of niet?

Ik zou zeggen: kijk aandachtig naar het vervolgfilmpje en ontdek de “kracht die woorden kunnen hebben” en vooral de impact die ze kunnen hebben die tot actie kan leiden.

VIDEO: https://youtu.be/BotCiKc2zn8

Dus als een klant mij de vraag stelt: moet ik bloggen of niet?

Of anders gezegd: “to blog or not to blog, that’s the question!”

Dan denk ik dat het misschien een goed idee is om de voordelen even op te sommen van een blog op een rijtje te zet:

 1. Bloggen verhoogt de website performantie: door te bloggen scoort men op Google => zeker een website met dynamische sites met een geïntegreerde, up-to-date blog.
 2. Bloggen biedt een ongelimiteerde variëteit aan informatie en interesses.
 3. Bloggen trekt een brede waaier aan klanten aan van overal ter wereld. Het brengt jouw website nieuwe bezoekers aan die anders misschien nooit tot bij jou terecht zouden komen.
 4. Blogs worden vaak toevallig gevonden, terwijl men iets anders zocht.
 5. Hetgeen je in jouw blog zet, kan voor de lezer interessant zijn, kan geciteerd worden of zelfs gedeeld worden met anderen; zelfs jaren nadat je het geschreven hebt.
 6. Je ziet onmiddellijk de reacties na het plaatsen ervan en krijgt inzicht in hoe jouw blogs worden gepercipieerd door de buitenwereld.
 7. Bloggen is een fantastische manier om invloed uit te oefenen als zijnde dé expert in de materie. Beetje per beetje toon je jouw klanten aan dat jij dé persoon bent die hen kan helpen met hun vraag/probleem en hierdoor win je mondjesmaat van de concurrentie. De klant krijgt een reflex om bij het product of de dienst automatisch aan jou te denken.
 8. Hoe meer je schrijft, hoe beter je erin wordt.
 9. Je creëert een bron van meer email contacten.
 10. Aangezien het bloggen regelmaat vereist, ben je verplicht om steeds naar nieuw materiaal/informatie te zoeken die voor jouw klanten interessant kan zijn. Dit zorgt dat je zelf steeds moet nadenken over nieuwe dingen in jouw business.
 11. Het geeft jou de opportuniteit om de specifieke eigenschappen van een product of een dienst vanuit een ander perspectief te bekijken. En te kijken welke impact dit heeft op de verkoop.

Als we nu terugkeren naar onze realiteit als ondernemer, weten we vandaag pertinent dat business en klanten genereren moeilijker wordt. Dat vandaag klanten werven niet meer zo gemakkelijk gaat dan vroeger, 5 of 10 jaar geleden.

Dan weten we ook dat we onze business ANDERS moeten aanpakken zodat we een hoog bereik kunnen verkrijgen met een hoge (koop) impact.
De hamvraag is en als je me dus vraagt:  “to blog or not to blog for a Business?

En het antwoord is: volmondig JA !

DOEN!

 


Vragen en reacties


VOLG MIJ OP YOUTUBE

Blijf op de hoogte

Wil je tips & tricks om beter, sneller en efficiënter te verkopen?

SCHRIJF JE HIER IN

Gratis toegang online cursus: Omgaan met bezwaren

En ontvang elke week praktische tips om beter, sneller en efficiënter te verkopen.

SCHRIJF MIJ IN
}
 •  

Blijf op de hoogte

Wil je tips & tricks om beter, sneller en efficiënter te verkopen?

SCHRIJF MIJ IN
Close

50% Voltooid

Laat even weten wie je bent en ik stuur je mijn tips & tricks om beter, sneller en efficiënter te verkopen.

~ Karina Urbina ~