Home   Over Karina   Contact  

Passief inkomen genereren: 5 lumineuze ideeën om financieel vrij te zijn

 

 Stel je voor, binnen enkele jaren lig je schaamteloos te genieten aan je zwembad in Saint-Tropez, cocktail in de hand, terwijl ping-ping-ping… de ene online betaling na de andere binnenstroomt op je gsm. Zalig, toch! Dat heet dan: passief inkomen genereren.

Maar wacht eens. Gaat dat werkelijk zo gemakkelijk? Zijn passieve inkomsten niet weggelegd voor the happy few? En hoe kan jij dat extra inkomen voor jouw business eenvoudig opzetten?

In deze blog vertel ik je daar alles over. En je krijgt 5 lumineuze ideeën mee om snel en simpel een passief inkomen te genereren, afgestemd op jóuw business. Want volgens mij kan geen enkele ondernemer nog zonder.

 

IN DIT ARTIKEL

1 - Wat is een passief inkomen?

2 - Waarom móet je passieve inkomsten genereren?

3 - Slapend rijk worden: kan dat wel?

4 - De voordelen van een passief inkomen

5 - Een passief inkomen genereren: hoe doe je dat nu?

 

1 -   Wat is een passief inkomen?

Een passief inkomen is een continue bron van inkomsten die je genereert, zónder dat je daar nog veel voor hoeft te doen. Je hoeft er niet elke dag mee bezig te zijn, zoals bij een “actieve” job.

Ik heb het nu over passieve inkomsten die gekoppeld zijn aan je business. Het principe daarbij is steeds hetzelfde: je steekt iets eenmaligs in elkaar en verkoopt dat vervolgens opnieuw en opnieuw, met slechts minieme inspanningen of opvolging.

Nog belangrijk om te weten: passief inkomen kan je perfect genereren met je core business (A-model), toch wel. Het hoeft dus niet per se iets te zijn wat je ernaast doet als B-model. Een webshop runnen kan zowel A als B zijn, bijvoorbeeld.

 

 

Voor alle duidelijkheid, er zijn ook passieve inkomsten los van je business. Denk maar aan (digitaal) vastgoed, verhuren en beleggen. Deze topics behandel ik niet in deze blog. Ik focus enkel op hoe jij als ondernemer financiële vrijheid kan creëren met je bedrijf.

 

2 -    Waarom móet je passieve inkomsten genereren?

Ja, waarom? Ik hoor ondernemers wel eens zeggen: “Och! Dat gedoe is niet voor mij weggelegd. Daar begin ik niet mee.”

Maar wat ze eigenlijk willen zeggen is dat ze niet goed weten hóe ze zo’n passief inkomen genereren. De hardwerkende Vlaming voelt er zich zelfs schuldig bij: “Zomaar geld ontvangen zónder ervoor te werken?!”

Daarop antwoord ik volmondig JA! Natuurlijk wel!

Het is juist superbelangrijk om voor jezelf buffers op te zetten, zeker in deze onzekere tijden. Er moet maar íets gebeuren, maatschappelijk of persoonlijk, en dan zit je al met een probleem. Kijk maar hoe catastrofaal corona heeft ingehakt op onze maatschappij.

Dus nee, je mag nooit op 1 paard wedden.

 

“Laat je hele toekomst niet afhangen van maar 1 business, waarbij je ook nog eens permanent aanwezig moet zijn om brood op de plank te krijgen. Bij de minste tegenslag hang je als eerste.”

 

3 -    Slapend rijk worden: kan dat wel?

Vele mensen hebben nog die perceptie: passief inkomen genereren staat gelijk aan slapend rijk worden. Maar dat is het niet echt…

Passieve inkomsten vergen nog steeds wat van je aandacht, je energie en je tijd. En je reserveert best toch wat geld voor je marketing ook.

Gelukkig kan je tegenwoordig zo goed als alles automatiseren: emailmarketing, advertising, webshopbeheer. Eens die flows goed zijn opgezet, kan je wel BIJNA slapend rijk worden.

En zijn er risico’s aan verbonden? Heel weinig. Het beetje risico dat je loopt, is dat je tijd en energie kwijt bent. Geld amper. Dus zeker de moeite waard om te proberen!

Trouwens, wat zou het ondernemerschap zijn zonder risico’s? Ze pushen je juist vooruit. 😉

 

4 -    De voordelen van een passief inkomen

Maar wat levert een passief inkomen genereren jou nu precies op? Ik zie 3 grote voordelen:

💸 Je geniet van een voortdurende bron van inkomsten

En daardoor kan je opschalen met je business. Ben je freelancer? Dan kom je op een bepaald moment zéker vast te zitten, want er zijn maar 24 uur in een dag. Juist?

Dankzij een passief inkomen blijf je doen wat je graag doet en groei je tóch ondertussen. The sky is the limit, right!

 

💸 Je ervaart financiële vrijheid

Nogal logisch, denk je nu. Jaja, MAAR… Heb je je al eens voorgesteld hoe dat werkelijk voelt, financieel onafhankelijk zijn?

Alles kunnen doen en kopen, gaan en staan waar JIJ dat wil? En niet te vergeten die gemoedsrust, dat je weet dat je gezin helemaal safe zit, no matter what. Geloof me vrij, dat is meer waard dan wat ook!

 

💸 Een passief inkomen geeft je meer tijd

Meer tijd voor jezelf, je gezin, familie en vrienden. We zijn allemaal gepassioneerd bezig met ons vak, maar soms denk je toch: is dit het nu?

Wel dan, gun het jezelf om wat minder te werken en meer te léven. Neem meer tijd voor persoonlijke ontwikkeling en geniet van de tijd met mensen die je het allerliefste ziet.

Dat kan dus allemaal dankzij jouw passieve inkomstenstroom!

 

5 -    Een passief inkomen genereren: hoe doe je dat nu?

Genoeg nu over de WAT… Over naar de HOE. Hoe creëer je als ondernemer nu die passieve inkomsten voor jouw business? Welke manieren bestaan er zoal en hoe eenvoudig zijn ze te implementeren?

Hieronder geef ik je 5 lumineuze ideeën mee met praktische inside tips om dat extra inkomen zo snel mogelijk te verwezenlijken.

 

💡 Open een webshop (e-commerce)

Een webshop openen is de meest voor de hand liggende manier om eenvoudig extra inkomsten te genereren. Kost dit veel moeite en geld? Absoluut niet!

Wij (Pedro en ik) hebben 8 jaar lang een webshop gerund in heren- en kinderkledij. Wij waren zelfs één van de eerste Bpost-klanten. In die tijd kostte een webshop laten maken wel nog veel geld. Maar nu is dat geen issue meer.

Je kan zelfs kant-en-klare webshops huren, wist je dat? Als je minder dan 500 producten hebt, dan kost je dat iets van een 30 euro per maand. Dit zijn de bekendste e-commerce platforms: Shopify, Lightspeed, WooCommerce (plugin voor WordPress) en CCV.

Op minder dan een week tijd ben je gelanceerd!

 

💡 Verkoop online cursussen (e-learning)

Doe je niet in producten maar in diensten? En geef je zelfs al live trainingen? Dan is de stap naar online cursussen verkopen zo gezet!

Je stopt 1 keer je tijd en energie in het maken van je online trainingen en daarna zet je al je video’s en lesmateriaal op een online leerplatform. Zo heb je 2 soorten e-learning software:

  • Een losstaand platform dat je koppelt aan je website, bijvoorbeeld: Huddle.
  • Een all-in-one website waar je leerplatform & marketingplatform naadloos op elkaar zijn afgestemd, bijvoorbeeld: Kajabi.

En de prijzen? Die variëren naargelang de toeters en bellen die je erbij wil. Maar de basisfeatures zijn helemaal niet duur. Je moet wel eerst investeren in degelijke opname- & montageapparatuur. Of je laat je bijstaan door een expert, wel zo gemakkelijk. 🙌

 

💡 Doe aan affiliate marketing

Affiliate marketing is wel een heel eenvoudige manier om een passief inkomen te genereren.

Want hier sluit je partnerships met een bedrijf voor wiens producten of diensten jij promotie maakt. Dat kan je doen op je website, in je nieuwsbrief, op je social media of gewoon face-to-face.

In ruil voor die kleine moeite krijg jij dan een commissie, veelal een bepaald percentage op een geslaagde verkoop, door jou bewerkstelligd.

 

Ook met mij kan je een partnership aangaan, yes!

Maar bij mij gaat die commissie wel een stukje verder dan gewoon een percentje. 😉 Ik ga voor een waardevolle win-win op verschillende domeinen. Want ik geloof in de wet van de wederkerigheid: “Wat je geeft, krijg je terug… in duizendvoud!”

Benieuwd naar al jouw bonussen? Klik dan gerust door! 👉 Word partner van Karina Urbina

 

💡 Werk met onderaannemingen

Krijg jij meer aanvragen binnen dan je kan beantwoorden? Of maakt uitvoerend werk je niet meer zo vrolijk? Dan is onderaanneming de perfecte oplossing én het levert jou ook nog eens passieve inkomsten op.

Werken met onderaannemers kan in alle sectoren (en niet alleen in de bouw). Je zoekt simpelweg betrouwbare partners die willen samenwerken met jou. Of in dit geval: vóór jou. Jij bent nog steeds de eindverantwoordelijke, het aanspreekpunt en eventueel de coördinator.

Jij factureert, maar pakt wel je percent op het werk van je onderaannemer. Dit in ruil voor de opdracht die je hem of haar kant-en-klaar aanreikte. Mooie wisselwerking, toch?

 

💡 Schrijf een boek

Tot slot nog een idee voor de contentkanonnen onder jullie! Heb je massa’s te vertellen? Voel je een ongelofelijke drang om je expertise te delen met de hele wereld? Schrijf dan absoluut een boek.

Word je schatrijk van de royalty’s? Euh… nee, dat niet. Slechts een handvol auteurs kan leven van hun bestsellers. Er kruipt ook een pak tijd en geld in het maken en drukken van je pennenvrucht… Hoe haal je daar dan een passief inkomen uit?

Wel, een boek publiceren verhoogt je expertise en status enorm, binnen je netwerk én daarbuiten. Met een slimme marketing wek je de nodige aandacht op. En plots word je uitgenodigd als gastspreker en expert-ter-zake. Daarvoor mag je best een ambitieuze fee vragen!

 

Dit waren ze, mijn lumineuze ideeën voor jou om een passief inkomen te genereren en jezelf die financiële vrijheid te gunnen waar je recht op hebt. En nu: aan de slag ermee!

 

Gratis webinar: Passieve inkomsten voor meer groei en omzet: Schrijf je hier in!

 

Smaakt deze sales & business blog naar meer?

Kom dan proeven van de Sales & Business Optimalisatiedag (online) of het 360° Sales Seminar (live). Beide events zijn bedoeld om het vuur onder jouw business stevig aan te wakkeren.

Doe je mee met allebei? Dan krijg je al meteen een fikse korting! Kom je naar het Sales Seminar als VIP? Dan krijg je de S&B Optimalisatiedag er GRATIS bij, bovenop nog vele andere cadeautjes.

Nog niet aangemeld? Zeker doen! Zie ook onderaan deze pagina.

PS: Heb je nog vragen of wil je extra tips toevoegen? Ik lees je reactie graag in de comments! 😉

 

 

Wie is Karina Urbina?

Dé #1 autoriteit op het vlak van business & sales.

Karina’s ervaring in hr, business & sales heeft ervoor gezorgd dat ze, door middel van coaching en training, exact weet “hoe” je een bedrijf naar het volgende niveau moet brengen om te groeien. Ze heeft reeds 100-en klanten geholpen en blijft dit gepassioneerd doen met de nodige gedrevenheid, motivatie en enthousiasme. Ze geeft écht om haar klanten en hun succes! Ze helpt ondernemers zodat zij heer en meester worden van hun eigen succes en dat ze in alle vrijheid kunnen ondernemen zonder financiële zorgen.


 

Ready for some serious action?

Hieronder vind je een overzicht van alle activiteiten die ik organiseer.

Bruisende seminars, energieke webinars, leerrijke masterminds, special events en zoveel meer.

Speciaal voor jou! En voor al wie klaar is om zijn business te boosten.

See you there!

Naar de agenda

Ben je al aangemeld voor het 360° Sales Seminar?

 Het ‘360° Sales Seminar’ is een live seminar waar Karina Urbina, het podium betreedt om haar persoonlijke kennis en tips & tricks over ondernemen en sales met jou te delen. En vooral hoe je jouw sales & jouw business vanuit een 360°- perspectief moet benaderen om beter, sneller en efficiënter te verkopen, online en offline.

Momenteel vroegboekticket aan € 97

Geef me meer info

De Sales & Business Optimalisatiedag

Tijdens deze online workshop duiken we met een gelijkgestemde groep ondernemers een hele dag lang in de wondere wereld van verkopen en groeien met je business. Wat is sales precies en wat is jouw eigen salescontext? Aan de hand van mijn werkboek en jullie eigen cases, ontrafelen we het salesgesprek en de customer journey.

Standaardticket € 97

Geef me meer info

Blijf op de hoogte

Wil je tips & tricks om beter, sneller en efficiënter te verkopen?

SCHRIJF MIJ IN