Home   Over Karina   Agenda  Contact  

Bitch, ik ben niet in jou geïnteresseerd!

 

 

 

“Bitch, ik ben niet in jou geïnteresseerd! Jij mollig wijf!”

Dit las ik onlangs als opmerking bij één van mijn lopende Facebookadvertenties.

En eigenlijk was het nog erger! Er stond: “Bitch, ik ben niet in jou geïnteresseert!”, met een ‘t’ in plaats van een ‘d’.

Maar bon, dat vond ik nu net té erg om als titel te gebruiken voor mijn blog/vlog.

Toen ik deze woorden las, was mijn eerste reactie: hein???WTF??

Eerst en vooral:

  • is geïnteresseert met een ‘d’ en geen ‘t’
  • en by the way, ik ben ook niet geïnteresseerd in jou!
  • En wat dat ‘mollig wijf’ betreft … Misschien mag er hier en daar nog wel een rolletje verdwijnen, maar met mijn 60 kg denk ik nu niet dat je mij mollig kan noemen. Ik vind mezelf alleszins niet mollig, meer nog, ik voel me goed in mijn vel. En dat is het belangrijkste, niet?!

Maar, nu even serieus, wat moest ik hier nu mee? En wie in godsnaam plaatst zo’n bericht op sociale media? Dé plek waar alles gezien en gelezen kan worden! Hét publieke forum!

Mijn eerste reactie was verbazing, verstomming.

Mijn tweede reactie was boosheid. De adrenaline stroomde door mijn lichaam en alle vezels in mijn lijf schoten in defensiemodus. Jij wil oorlog, wel dan krijg je oorlog!

Mijn vingers stonden op het toetsenbord, klaar om een gepast antwoord te typen. Confronterend, gepast, hard en vol overgave zou ik die kerel eens zeggen wat ik van hem en zijn reactie vond. Maar ik wou eerst weten wie hij is. Dus surfte ik naar zijn profiel en het eerste wat me opviel, was zijn Facebookcover: ‘most of the people hate me, only a few love me’. Wel ja, daar kon ik me wel in vinden. Zeker als je dergelijke reacties op sociale media plaatst over iemand die je van toeten noch blazen kent. Gewoon zomaar en volledig zinloos. Een ‘I hate the world’-reactie.

Ja hoor ik stond gespannen, ja hoor ik stond klaar, klaar voor the battle!

Maar toen kwam een wit engeltje op mijn schouder zitten en fluisterde in mijn oor: “Karina, Karina, kalmeer jezelf. Wees lief en teder en neem hier heel even afstand van. Wat is hier gebeurd? Hoe moet je nu deze feedback interpreteren, wat wil dit zeggen?”

En plots ja, ja ik zag het licht.

Mijn engeltje had gelijk! Deze reactie wil iets zeggen!

Het feit dat sommige mensen dergelijke boodschappen op sociale media plaatsen, dat wil iets zeggen.

Wat?

Het wil zeggen dat ik goed bezig ben. Dat ik zichtbaar ben en dat ik opval met mijn boodschap.

En hoe zichtbaarder ik ben, hoe groter de kans is dat er mij af en toe iemand minder sympathiek zal vinden. Dat is logisch, want je kan niet door iedereen aardig gevonden worden. Maar los daarvan betekent het dat ik goed bezig ben.

En geloof het of niet, dat is ondernemen!

Hoe pijnlijk en frustrerend zo’n opmerkingen ook zijn, ze horen er gewoon bij, en ze zeggen vooral veel over die andere en helemaal niets over jou.

Sowieso hoef ik niet met iedereen bevriend te zijn. Niet iedereen hoeft mijn klant te worden. En al zeker hij niet! 😊

Dus heb ik die opmerking gewoon verwijderd, zonder meer.

En is mijn gouden raad aan jou: laat het vooral niet aan je hart komen als jij ook zo’n reacties krijgt op sociale media. Maar zeg tegen jezelf: “super, dank je wel … ik ben goed bezig!”

 

Wie is Karina Urbina?

Dé #1 autoriteit op het vlak van business & sales.

Karina’s ervaring in hr, business & sales heeft ervoor gezorgd dat ze, door middel van coaching en training, exact weet “hoe” je een bedrijf naar het volgende niveau moet brengen om te groeien. Ze heeft reeds 100-en klanten geholpen en blijft dit gepassioneerd doen met de nodige gedrevenheid, motivatie en enthousiasme. Ze geeft écht om haar klanten en hun succes! Ze helpt ondernemers zodat zij heer en meester worden van hun eigen succes en dat ze in alle vrijheid kunnen ondernemen zonder financiële zorgen.


 

Ready for some serious action?

Hieronder vind je een overzicht van alle activiteiten die ik organiseer.

Bruisende seminars, energieke webinars, leerrijke masterminds, special events en zoveel meer.

Speciaal voor jou! En voor al wie klaar is om zijn business te boosten.

See you there!

Naar de agenda

Ben je al aangemeld voor het 360° Sales Seminar?

 Het ‘360° Sales Seminar’ is een live seminar waar Karina Urbina, het podium betreedt om haar persoonlijke kennis en tips & tricks over ondernemen en sales met jou te delen. En vooral hoe je jouw sales & jouw business vanuit een 360°- perspectief moet benaderen om beter, sneller en efficiënter te verkopen, online en offline.

Momenteel vroegboekticket aan € 97

Geef me meer info

Promotie
360° Sales Seminar VIP-ticket* + Sales & Business Optimalisatiedag

*VIP-ticketVIP-goodiebag | Online training 'Social Media Selling' | VIP-seat | Gratis ticket Implementation day | Social Media scan (totale waarde € 500)

+

Standaardticket Sales & Business Optimalisatiedag

Nu voor slechts € 197

Geef me meer info

De Sales & Business Optimalisatiedag

Tijdens deze online workshop duiken we met een gelijkgestemde groep ondernemers een hele dag lang in de wondere wereld van verkopen en groeien met je business. Wat is sales precies en wat is jouw eigen salescontext? Aan de hand van mijn werkboek en jullie eigen cases, ontrafelen we het salesgesprek en de customer journey.

Standaardticket € 97

Geef me meer info

Blijf op de hoogte

Wil je tips & tricks om beter, sneller en efficiënter te verkopen?

SCHRIJF MIJ IN