6 tips voor meer zelfdiscipline als ondernemer

 

6 tips voor meer zelfdiscipline als ondernemer


6 tips voor meer zelfdiscipline als ondernemer

Ontdek hoe je jezelf kunt conditioneren om méér resultaat te bereiken. 

Vandaag heb ik het moeilijk. 

Wéér eens creatief zijn en een thema vinden om een nieuwe blog over te schrijven. Ik ben moe, echt moe. Het regent zachtjes en het is fris. Eigenlijk heb ik gewoon zin om mij voor de tv te ploffen met een ijsje of een zakje chips en naar een goede film te kijken! Za-lig! 

Maar ik mag niet, want ik ben een ondernemer en ik ‘moet’ elke dinsdag een blog schrijven. Ik mag mijn lezers en mijn business niet in de steek laten. Mijn man zegt altijd: “Het is toch niet zo erg als je eens een weekje overslaat?”. Maar hij heeft ongelijk, mijn blog moet erdoor … zin of géén zin! 

Dus wat kan ik doen om mezelf te motiveren? 

Wat kan jij doen als jij ook eens geen zin hebt? 

Hoe kunnen wij onszelf motiveren en conditioneren om méér resultaat te bereiken? 

Daarvoor heb ik 6 tips: 

  1. Visualiseer het positieve resultaat 

Visualiseer welke positieve gevolgen jouw actie zal hebben op korte én op lange termijn. Bijvoorbeeld: ik schrijf mijn blog en daarop zal ik op korte termijn véél positieve feedback krijgen van de lezers. Op lange termijn zal het schrijven van mijn blog me méér klanten brengen en zal mijn business exponentieel groeien. 

  1. Visualiseer het negatieve resultaat

Visualiseer welke negatieve gevolgen er op korte én op lange termijn zullen zijn als je geen actie onderneemt. En dramatiseer die gevolgen. Associeer ze met een ondraaglijke ‘pijn’. 

Bijvoorbeeld: Ik schrijf deze week geen blog en binnen een aantal weken wéér niet en daarna nog eens niet. Beetje per beetje zullen mijn lezers afhaken om zich tenslotte volledig af te melden van mijn nieuwsbrief. Op lange termijn zal dit een impact hebben op mijn business omdat er minder volgers zijn die dan ook minder kopen, waardoor mijn omzet drastisch gaat dalen. Ik heb geen inkomen meer, ik kan mijn facturen niet meer betalen en moet mijn huis verkopen (ik dramatiseer uiteraard hé). En erger nog, ik moet weer gaan werken bij een werkgever! Oh neeeeeeen! 

  1. Onderhandel met jezelf

Als je tot actie komt, beloon jezelf nadien. 

Bijvoorbeeld: schrijf ik mijn blog vanmiddag, dan hoef ik deze avond niet te werken en kan ik tv kijken met mijn ijsje. 

  1. Plan jouw stappen en acties die genomen moeten worden

Maak een eenvoudige planning van wat je eerst moet doen, wat dan en wat daarna. Maak het eenvoudig en vooral laagdrempelig. 

  1. Beloon jezelf met de gezette stappen/bij je successen

Plan de belanggrijkste stappen en zet daar een kleine beloning tegenover. Heb je alles tot een goed einde gebracht dan krijg je een grote beloning. 

Bijvoorbeeld: schrijf ik vandaag mijn blog, dan krijg ik mijn tv-avond en mijn ijsje. Mis ik een heel jaar geen enkele blog, dan verwen ik mezelf met een weekendje weg. 

  1. Creëer een routine

Zorg dat bepaalde handelingen en taken een routine worden. Plan ze steeds op dezelfde dag en hetzelfde uur, zodat je dit als natuurlijk ervaart. Bijvoorbeeld: elke zondagmorgen om 10 uur schrijf ik mijn blog. 

 

Deze eenvoudige tips helpen mij en hopelijk ook jou om meer discipline aan de dag te leggen. Want discipline en consequent gedrag zijn twee belangrijke sleutels tot succes! 

En ondertussen heb ik ook mijn blog! ;-)

Heb jij nog extra tips om jezelf te motiveren en meer discipline aan de dag te leggen?

 

 


Vragen en reacties


VOLG MIJ OP YOUTUBE

Blijf op de hoogte

Wil je tips & tricks om beter, sneller en efficiënter te verkopen?

SCHRIJF JE HIER IN

Gratis toegang online cursus: Omgaan met bezwaren

En ontvang elke week praktische tips om beter, sneller en efficiënter te verkopen.

SCHRIJF MIJ IN
}
  •  

Blijf op de hoogte

Wil je tips & tricks om beter, sneller en efficiënter te verkopen?

SCHRIJF MIJ IN
Close

50% Voltooid

Laat even weten wie je bent en ik stuur je mijn tips & tricks om beter, sneller en efficiënter te verkopen.

~ Karina Urbina ~