6 tips voor meer zelfdiscipline als ondernemer

 

6 tips voor meer zelfdiscipline als ondernemer


Ontdek hoe je je conditioneert voor méér resultaten te bereiken. 

Vandaag heb ik het moeilijk. 

Wéér eens creatief zijn en een thema vinden om een nieuwe blog te schrijven. Ik ben moe, echt moe. Het weer is niet denderend, en het regent lichtjes. Eigenlijk heb ik gewoon zin om mij voor de tv te ploffen met een ijsje of een zakje chips en naar een goede film te kijken! Za-lig! 

Maar ik mag niet, want ik ben ondernemer en ik moet mijn blog erdoor krijgen elke dinsdag. Ik mag mijn lezers, noch mijn business in de steek laten. Mijn man zegt daarop: ‘één weekje dat je jouw blog niet schrijft is toch niet zo erg. Neen hij heeft ongelijk, mijn blog moet erdoormaar eigenlijk heb ik géén zin! 

Ok wat kan ik doen om mezelf te automotiveren? 

Wat kan jij doen als jij ook eens opstaat met een dergelijk gevoel? 

Hoe kunnen wij ons autommotiveren en conditioneren tot zelfdiscipline om méér resultaten te bereiken? 

Zie hier 6 tips: 

  1. Visualiseer het positieve resultaat 

Visualiseer welke positieve gevolgen jouw actie zullen hebben op korte, als op lange termijn. Bijvoorbeeld: ik schrijf mijn blog en daar zal ik op korte termijn véél positieve feedback krijgen van de lezers. Op lange termijn zal het schrijven van mijn blog me méér klanten brengen en zal mijn business exponentieel groeien. 

  1. Visualiseer het negatieve resultaat

Visualiseer welke negatieve gevolgen, van het niet nemen van jouw actie, er zullen zijn op korte als op lange termijn. En dramatiseer deze héél erg. Associeer deze eveneens met een ondraaglijke pijn. 

Bijvoorbeeld: Ik schrijf mijn blog niet en binnen een aantal weken wéér eens niet en dan nog eens niet. Beetje per beetje zullen mijn lezers afhaken om zich volledig uit te schrijven. Op lange termijn zal dit een impact hebben op mijn business omdat er minder volgers zijn die dan ook minder kopen en waardoor mijn omzet drastisch gaat verlagen. Ik heb geen inkomen méér, ik kan mijn facturen niet meer betalen en  moet mijn huis verkopen (ik dramatiseer uiteraard hé). En erger nog, ik moet wéér gaan werken bij een werkgever! Oh neeeeeeen! 

  1. Onderhandel met jezelf

Als je tot actie komt, ok dan doe je dit andere in de plaats. 

Bijvoorbeeld: schrijf ik mijn blog vandaag nog, dan werk ik deze avond niet en kijk ik tv met mijn ijsje. 

  1. Plan jouw stappen en acties die genomen moeten worden

Maak een eenvoudige planning wat je eerst moet doen, wat daarna en wat daarna. Maar het eenvoudig en vooral laagdrempelig. 

  1. Beloon jouw gezette stappen/beloon jouw successen

Plan de belanggrijkste stappen en zet daat een kleine beloning tegenover. Heb je alles tot een goed einde gebracht dat krijg je een grote beloning. 

Bijvoorbeeld: schrijf ik vandaag mijn blog, dan krijg ik mijn tv-avond en mijn ijsje. Mis ik geduren een heel jaar geen enkele blog, dan laat ik me een verwennen met een thalasso-weekendje. 

  1. Creëer een routine

Zorg dat deze handelingen en taken een routine worden. Steeds op dezelfde dag en hetzelfde uur. Zodoende dit als natuurlijk worden ervaren. Bijvoorbeeld: elke zondag morgen om 10h00 schrijf ik mijn blog. 

 

Deze eenvoudige tips moeten jou en vandaag zeker mij helpen om gedisciplineerd te zijn. Want dit is de sleutel tot succes! Discipline en consequent gedrag! 

Maar ondertussen is mijn blog nu ook al geschreven J! 


Vragen en reacties


VOLG MIJ OP YOUTUBE

Blijf op de hoogte

Wil je tips & tricks om beter, sneller en efficiënter te verkopen?

SCHRIJF JE HIER IN

Gratis toegang online cursus: Omgaan met bezwaren

En ontvang elke week praktische tips om beter, sneller en efficiënter te verkopen.

SCHRIJF MIJ IN
}
  •  

Blijf op de hoogte

Wil je tips & tricks om beter, sneller en efficiënter te verkopen?

SCHRIJF MIJ IN
Close

50% Voltooid

Laat even weten wie je bent en ik stuur je mijn tips & tricks om beter, sneller en efficiënter te verkopen.

~ Karina Urbina ~